Dakkapel schilderen

Algemene informatie over het schilderen van dakkapellen.

Dakkapel schilderen : één van de moeilijkste schilderklussen

Het schilderen of verven van een dakkapel is één van de moeilijkste verfklussen. Doordat een dakkapel per definitie is aangebracht op een (schuin) dak en op grotere hoogte betekent het dat de bereikbaarheid van de onderdelen van de dakkapel moeilijk is en dat speciale maatregelen veelal noodzakelijk zijn. Alle werkzaamheden verricht op daken en op hoogtes zijn sowieso risicovol.

Gedacht moet dan worden aan steiger & veiligheidsmaatregelen

Periodiek onderhoud dakkapel & verfsoorten

Een dakkapel is grotendeels opgebouwd en hout en kozijnen, boeiboorden en zijpanelen moeten minimaal eens per 5 jaar geverfd worden om aantasting (houtrot en lekkages) te voorkomen én om het representatieve uiterlijk te behouden. De omgevingsinvloeden zijn bij dakkapellen fors: de dakuitbouw staat continu bloot aan wind, regen en zon.

Niet elke verfsoort is daarom even geschikt om te gebruiken. Van belang zijn de laagdikte, de kleur en de oppervlaktestructuur.

Bij voorkeur moeten highsolids gebruikt worden voor de afwerking van de buitenzijde van de dakkapel.

Minder geschikt zijn de volgende verfsoorten:

  • beitsimpregneer (niet filmvorend en bouwt nauwelijks laagdikte op)
  • transparante verf (bezit geen pigment en beschermt niet tegen Uv-straling)
  • donkere verf (absorbeert zonlicht, waardoor oppervlaktetemparatuur van de verflaag stijgt, hoe sneller het verfsysteem verouderd)

Binnenwerk: hiervoor is een  waterverdunbare verf het beste (niet-oplosmiddelhoudend)

Niet elke kleur is toegestaan (voor het buitenwerk)

Veelal dient een omgevingsvergunning te worden aangevraagd indien er afgeweken wordt van de reguliere kleur. De commissie welstand zal dan daarover een beslissing dienen te nemen.

Houten dakkapellen

Steiger en veiligheidsmaatregelen

Vanwege het hellende dak bestaat altijd een veel grotere kans op uitglijden of vallen. Het weghalen van dakpannen en daarin gaan staan of het gaan staan op een dakgoot is een oplossing die niet makkelijk werkt, maar ook risicovol is. Ook het werken vanaf de ladder is vaak moeizamer dan het werken vanaf een steiger. Valbeveiliging is dan ook een absolute must.

Men heeft de keuze tussen een steiger die vanaf de grond is opgebouwd of een steiger die aan (de nok van) het dak zelf is bevestigd. De keuze is afhankelijk van de daksoort en de hoogte van het dak alsmede de grondgesteldheid (niet overal kunnen steigers staan).

 

Steigerwerk dakkapel

Vraag nu goedkope schilderoffertes aan voor het verven van uw dakkapel

Vul s.v.p. het formulier volledig in, klik op verzenden en ontvang offertes van goedkope schilders uit uw regio

Fors besparen op schilderskosten ? Vul dan het formulier in (1 minuut werk) en vraag volkomen

gratis en vrijblijvend offertes aan bij de goedkoopste schilders in uw eigen regio.

Betaalbare Vakschilders In Elke Regio In Nederland

Volledig gratis en vrijblijvend tarieven ontvangen van wel 5 goedkope schilders in uw eigen regio.

Heeft u schilderswerk?

 

Bent u zoek naar goede schilders om uw binnen- of buitenschilderwerk uit te voeren? Wilt u echter wel zeker weten dat u niet teveel geld kwijt bent? Dan bent u bij ons op het juiste (web)adres aangekomen!

 

Ruim 300 goedkope vakschilders door geheel Nederland

 

Met ruim 300 aangesloten vakschilders verspreid over geheel Nederland kunt u er zeker van zijn dat er meerdere goedkope schilders ook in uw regio aanwezig zijn.

 

Reeds duizenden tevreden klanten gingen u voor

 

Offertes aanvragen via goedkope-schilders.nl is volledig gratis en vrijblijvend. Met slechts 1 minuut werk bereikt u tot wel 6 schilders in uw eigen regio en ontvangt u snel offertes en informatie. Door goed te vergelijken kunt u tot wel 75% besparen op uw kosten voor schilderswerken besparen.

 

Totaalservice indien gewenst:

 

  • binnen- en buitenschilderwerk
  • zowel gewoon schilderwerk als spuitwerk
  • tevens voorbereidend en herstelwerkzaamheden houtwerk
  • advisering over kleuren en verfsoorten
  • noodzakelijke voorzieningen als steigers, ladders & verlichting

 

Permanente 6% btw regeling

 

Maak gebruik van de permanente 6% btw regeling voor woningen van 2 jaar of ouder. Zowel op arbeids- als materiaalkosten betaalt u slechts 6% btw in plaats van 21% btw.

 

Ook de Consumentenbond adviseert meerdere offertes aan te vragen.

 

In de consumentengids van april 2015 wordt een onderzoek beschreven dat de consumentenbond onder de kosten van vakmensen heeft gehouden. En wat blijkt ? Sommige vakmensen vragen meer dan het viervoudige (!) dan andere per uur. Zo rekent de goedkoopste schilder € 16 per uur en de duurste € 47 per uur. Een verschil van maar liefst € 33.

 

Tarieven Goedkope Schilders