Trap schilderen

Algemene informatie over het schilderen van trappen en hallen van woningen

Trap schilderen kosten : wat u moet weten

Meestal is de trap naar de eerste verdieping één van de eerste dingen die u ziet wanneer u een woning binnenkomt. Het is dan ook van belang dat een trap er netjes en verzorgd uitziet.

Naast het decoratieve aspect is een trap een veelgebruikt onderdeel van de woning waardoor slijtage een feit is en regulier onderhoud noodzakelijk is.

Er zijn vele soorten trappen en stijlen maar de meest voorkomende zijn:

 • traditionele trappen (meest voorkomend, zijn van hout
 • betonnen trappen (komen minder vaak voor in standaard woningen)
 • spiltrappen (de zogenaamde draaitrappen, zijn gemaakt van verschillende materialen)

 

Trap renoveren

Houten trappen : 2 soorten

De meest voorkomende trap in woningen is gemaakt van hout en heeft hetzij dichte treden of open treden. Ook zijn leuningen veelal van hout gemaakt en is de plint ook van hout gemaakt. Na een jaar of 10 intensief gebruik is veel verf vervaagd of afgesleten. Het is dan noodzakelijk om de trap te verven. Vanzelfsprekend is het van groot belang dat de juiste grondlagen en verfsoorten gebruikt worden. Veel soorten hebben onvoldoende laagdikte en slijtvastheid om de dagelijkse belasting te weerstaan.

Houten trappen met open treden komen tegenwoordig veel minder voor omdat ze kostbaarder zijn om te maken. Doordat ze geen steun hebben van stootvlakken moeten de treden zelf steviger worden geconstrueerd.

Het schilderen of verven van een trap is veel werk

Een gemiddelde trap heeft veel kiertjes, hoekjes, gaatjes, rondingen etc. Om een trap goed voor te bereiden en goed af te werken is een tijdsintensieve klus. Veelal zal het nodig zijn om minimaal 5 verflagen aan te brengen.

 • een grondverf laag
 • twee onderlagen
 • twee bovenlagen

Minder lagen is onverstandig omdat dat veel minder duurzaam is.

 

 

Let op bij het verwijderen van oude verflagen

In verflagen van oude huizen kan nog lood zitten. Als bijvoorbeeld de trap geschilders is met loodhoudende verf dan moet u heel voorzichtig schuren en afbijtmiddelen gebruiken en de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken.

Houten trap verven

Trappen van beton of gietijzer

In oudere gebouwen of juist hele moderne woningen vindt men andersoortige trappen die vaak gemaakt zijn het minimalistische beton of decoratieve gietijzer. Vanzelfsprekend vergen deze afwijkende materiaalsoorten ook een andere aanpak van de schilder. Beton is onderhevig aan slijtage en kan bijvoorbeeld afbrokkelen. Een goed schildersbedrijf is in staat om deze beschadigingen vlekkeloos te repareren. Ook corossie van het betonijzer of van het gietijzer zijn dingen om in de gaten te houden.

 

Mooi verfwerk

Demontage en montage

Vaak is het noodzakelijk om leuningen volledig te demonteren, te schuren, voorzien van grondlagen en afwerking om deze dan tenslotte weer te monteren.

 

Een trap beitsen

Door het beitsen van een houten trap blijft de oorspronkelijke structuur van het hout bewaard. Wel moet het hout vooraf goed bewerkt worden. (schuren, schrappen, afbranden etc.). Voorbereidend werk is dan ook bepalend voor het eindresultaat.

Vraag nu goedkope schilderoffertes aan voor het schilderen van uw trap en de hal

Vul s.v.p. het formulier volledig in, klik op verzenden en ontvang offertes van goedkope schilders uit uw regio

Fors besparen op schilderskosten ? Vul dan het formulier in (1 minuut werk) en vraag volkomen

gratis en vrijblijvend offertes aan bij de goedkoopste schilders in uw eigen regio.

Betaalbare Vakschilders In Elke Regio In Nederland

Volledig gratis en vrijblijvend tarieven ontvangen van wel 5 goedkope schilders in uw eigen regio.

Heeft u schilderswerk?

 

Bent u zoek naar goede schilders om uw binnen- of buitenschilderwerk uit te voeren? Wilt u echter wel zeker weten dat u niet teveel geld kwijt bent? Dan bent u bij ons op het juiste (web)adres aangekomen!

 

Ruim 300 goedkope vakschilders door geheel Nederland

 

Met ruim 300 aangesloten vakschilders verspreid over geheel Nederland kunt u er zeker van zijn dat er meerdere goedkope schilders ook in uw regio aanwezig zijn.

 

Reeds duizenden tevreden klanten gingen u voor

 

Offertes aanvragen via goedkope-schilders.nl is volledig gratis en vrijblijvend. Met slechts 1 minuut werk bereikt u tot wel 6 schilders in uw eigen regio en ontvangt u snel offertes en informatie. Door goed te vergelijken kunt u tot wel 75% besparen op uw kosten voor schilderswerken besparen.

 

Totaalservice indien gewenst:

 

 • binnen- en buitenschilderwerk
 • zowel gewoon schilderwerk als spuitwerk
 • tevens voorbereidend en herstelwerkzaamheden houtwerk
 • advisering over kleuren en verfsoorten
 • noodzakelijke voorzieningen als steigers, ladders & verlichting

 

Permanente 6% btw regeling

 

Maak gebruik van de permanente 6% btw regeling voor woningen van 2 jaar of ouder. Zowel op arbeids- als materiaalkosten betaalt u slechts 6% btw in plaats van 21% btw.

 

Ook de Consumentenbond adviseert meerdere offertes aan te vragen.

 

In de consumentengids van april 2015 wordt een onderzoek beschreven dat de consumentenbond onder de kosten van vakmensen heeft gehouden. En wat blijkt ? Sommige vakmensen vragen meer dan het viervoudige (!) dan andere per uur. Zo rekent de goedkoopste schilder € 16 per uur en de duurste € 47 per uur. Een verschil van maar liefst € 33.

 

Tarieven Goedkope Schilders